Amerikanske kanelsnegle: lækre og svampede, som de skal være

Dette indlæg er sponsoreret og indeholder affilierede links. 

Cinnabons, cinnamon buns, cinnamon rolls, kanelsnegle, kenelsneglekage… Kært barn har mange navne. Jeg har imidlertid haft utroligt svært ved at finde den perfekte opskrift, hvor dejen ikke bliver tør, og der er tilpas meget fyld i hver snegl. Jeg kan personligt godt lide en kanelsneglekage, hvor kanelsneglene får lov til at ligge ved siden af hinanden i et fad og “vokse sammen”, så der ingen tørre kanter er. 

Kanelsnegle har jeg generelt et anstrengt forhold til, for de hurtigt bliver tørre og kedelige, ja, nærmest uspiselige for mit vedkommende. Derfor er jeg ovenud lykkelig over at have fundet denne opskrift, der indeholder en overraskende hemmelig ingrediens, som for nogen måske virker afskrækkende, men jeg kan kun sige: prøv det! 

Med lidt justeringer får I her mit bud på verdens bedste kanelsnegle i ægte amerikansk Cinnabon-stil. 

Kanelsnegle opskrift

Denne opskrift kan du lave uden at tilføje fløden, men dine kanelsnegle bliver ikke lige så bløde og lækre, og har tendens til at krumme mere. 

Du kan lave disse kanelsnegle aftenen før, så de er klar til at komme i ovnen om morgenen. Påregn dog mindst en times tid fra de tages ud af køleskabet, til de kommer i ovnen, så de kan nå at hæve lidt. Hæld fløden over, og kom dem i ovnen. 

Lad dig ikke afskrække, hvis de ikke hæver så meget, for når de først går i gang med at bage, kan du se, at de vokser som mutanter! Det er da heller ikke for ingenting, at de fik kælenavnet “Teenage Mutant Ninja Kanelsnegle” herhjemme!

Foto: privat

Ingredienser

Til dejen:

  • 2,5 dl sødmælk (ca. 35 grader Celsius)
  • 25 g gær (en halv pakke)
  • 2 store æg
  • 75 g smeltet smør
  • 550 g mel (gerne Tipo 00 hvedemel)
  • 1 tsk salt
  • 100 g sukker

Til fyldet:

  • 112 g meget blødt smør
  • 220 g brun farin
  • 2 spsk kanel
  • Ca. 2,5 dl fløde til at hælde over de hævede kanelsnegle inden de kommer i ovnen

Til glasuren:

  • Ca. 1,5 dl Philadelphia Original flødeost
  • 75 g smør
  • 125 g flormelis
  • 0,5 spsk vanilje

Tilberedelse

Sådan laver du dejen:

Hæld den varme mælk i en skål. Smuldr gæren heri og rør til den er opløst.

Tilsæt æg, smør og sukker og salt og rør godt til det er en nogenlunde ensartet blanding.

Tilsæt mel og rør gerne dejen i en røremaskine med K-krogen. Alternativt med en røreske ved håndkraft. Rør kun indtil ingredienserne lige er blandet sammen. Lad blandingen hvile 5 minutter, så melet kan suge al væsken til sig.

Skrab dejen af K-krogen og sæt dejkrogen på. Alternativt kan du ælte dejen sammen med hænderne. Ælt dejen godt i 5-10 minutter ved medium hastighed eller håndkraft indtil dejen er glat og elastisk. Tilføj IKKE mere mel, men bliv ved med at ælte til dejen er ensartet. Den hænger ofte ved siderne af skålen, men det gør ikke noget.

Stil dejen til side i en skål med et viskestykke henover et varmt sted, så den kan hæve. Jeg tænder ovnen på laveste temperatur (50C) i to minutter, slukker, og stiller skålen derind, så dejen kan hæve til ca. dobbelt størrelse. Dette tager ca 1 time. Hvis dejen ikke er hævet på dette tidspunkt, kan du gå videre til næste skridt, dejen skal nok hæve, omend noget ujævnt, når kanelsneglene kommer i ovnen.

Mens dejen hæver, kan du lave fyldet. Bland blødt smør, brun farin og kanel i en skål. Rør til det er en ensartet masse.

Gør klar til at rulle dejen ud i en stor firkant, ca. 30x40 cm. Når dejen er rullet ud, spreder du fyldet ud over hele dejen med en dejskraber.

Start i den lange ende (så den er længst, når du skal skære rullen i skiver) og rul dejen stramt sammen. Skær ca. 12-15 skiver. Hvis du skærer 12 skiver skal du bruge et ca 22x30 cm fad og hvis du får 15 snegle, skal du bruge et ca 25x40 cm fad.

Dæk fadet med sneglene, så de kan hæve endnu en gang i ca. 30 min, igen til de fordobles i størrelse.

Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.

Lun fløden, til den er lillefingervarm. Når sneglene er færdige med at hæve, hælder du fløden udover dem. Lad kanelsneglene suge fløden til sig, før du bager dem i ovnen.

Bag kanelsneglene ved 190C i ca. 20 minutter, til de er gyldne. Hold øje med dem, for de kan hurtigt blive mørke! Læg hellere staniol heonover dem efter omkring 15 minutter, for at være sikker.

Mens kanelsneglene køler af, kan du lave flødeostglasuren. Pisk eller rør flødeosten blød og tilsæt smørret. Rør det godt sammen til en ensartet masse. Tilføj vanilje og flormelis. Rør indtil det er en ensartet masse.

Fordel flødeostglasuren på de afkølede kanelsnegle, et voila! Her har du dine helt egne, hjemmelavede, snaskede, lækre, luftige, bløde og svampede kanelsnegle. Velbekomme!

Luk menu