Drømmekagen, der vinder hver gang

Dette indlæg er sponsoreret og indeholder affilierede links. 

Drømmekagen fra Brovst er næsten en legende og kunne beskrives som en af Danmarks stolteste påfund – en nationalkage af ære. Den bløde hvide bund minder om en bedre udgave af den ellers tørre sandkage, og kokosfyldet på toppen er prikken over i’et, der kendetegner kagen så godt. Denne opskrift bruger jeg gang på gang og jeg får altid at vide, at det er den bedste drømmekage mine gæster nogensinde har smagt. Tag stolthed i at lave kagen uden hjælp fra Amo og du vil blive overrasket over, hvor godt resultatet er. Denne opskrift er til en stor omgang, men den kan sagtens fryses og er mindst lige så lækker dagen derpå! 

Velbekomme. 

Den klassiske Drømmekage fra Brovst

Skal du have kage med på kontoret, kommer veninderne på besøg eller er det bare en af de dage, der står i kagens tegn, så går du aldrig galt i byen med denne lækre, svampede, bløde drømmekage. Den har en tæt krumme og tilpas meget fyld, så der er en god balance i forhold til bund. Lad dig forføre af denne lækre drømmekage. Det er jo nemt at halvere opskriften, så der ikke nødvendigvis er til en hel hær! Det bedste er, at den kan fryses ned. Og så er den mindst lige så god dagen efter den er bagt. 

Foto: privat

Ingredienser

  • 600 g sukker
  • 8 æg
  • 500 g hvedemel
  • 100 g smeltet, afkølet smør
  • 4 dl mælk
  • 6 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • FYLD
  • 250 g smør
  • 500 g brun farin
  • 200 g kokosmel
  • 1 dl mælk

Tilberedelse

Forvarm ovnen til 200 grader celsius.

Pisk sukker, vaniljesukker og æg til en lys, luftig æggesnaps.
Bland de tørre ingredienser i en skål for sig.
Sigt de tørre ingredienser i æggesnapsen skiftevis med mælk og smør. Pisk indtil dejen er ensartet.

Smør en bradepande eller beklæd den med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen i midten af ovnen ca. 20 minutter.

Imens laves fyldet.

Smelt smørret i en gryde ved lav-middel varme. Resten af ingredienserne tilføjes og fyldet røres sammen indtil det er en lind masse. Stil fyldet til side indtil kagen har bagt 20 minutter. Kagen tages ud af ovnen, fyldet smøres på og kagen bager videre i 5-10 minutter. Når fyldet har dannet en sprød skorpe og der ikke sidder dej på gaflen når du stikker i den, er drømmekagen færdig.

Velbekomme!

Servér din flotte drømmekage på et smukt fad fra Hellebergs:

Foto: Hellebergskager.dk
Foto: Hellebergskager.dk
Luk menu