En juledekoration, der samler familien

Dette indlæg er sponsoreret og indeholder affilierede links. 

Julen er den mest traditionsrige tid på året. Der er gran i håret, i skoene og på hylderne. Hver dag i december tæller vi ned til juleaften den 24. december. Vi pynter op med julenisser, lyskæder, grantræer, stearinlys, julekugler og julestjerner! Men vigtigst af alt er juledekorationen, som pryder bordene landet over, når hver dag i december skal brændes ned på lyset, for at minde os om, at vi er én dag tættere på juleaften!

Vi giver dig her en guide til at lave en nem, smuk og helt unik juledekoration, som kan samle hele familien for ingen penge! 

Dekorativt pynt fra naturen

pynt
Foto: privat
Foto: privat
Foto: privat
Foto: privat

Juledekorationen er sammensat af alt godt fra naturen. Lad vinteren sætte sit præg på dit hjem med denne juledekorationsguide, som hjælper dig til at se såkaldt ‘ukrudt’ i et helt nyt lys! Værdsæt de farver og spændene planter der trodser frosten og stadig er tilbage i naturen. Du vil blive overrasket over hvor rigt et planteliv skoven og vejkanterne stadig har at byde på.

Foto: privat
Foto: privat
Foto: privat
Foto: privat

Gør juledekorationen til en tradition og gå en tur i den lokale skove – eller blot ved vejkanten, og saml alle de ting, som springer jer i øjnene. Dette er noget alle børnene kan være med til, så jeres juledekoration kommer til at være centrum for familiens julegejst.

Foto: privat
Foto: privat
Foto: privat
pynt
Foto: privat

Det er fantastisk at have en juledekoration man selv har lavet, og den kan blive præcis så pyntet, som man gerne vil have den. En juledekoration med et personligt præg! 

Hvis du har langt til skoven, så findes der mange alternativer fra Shophobby.dk!

Kanel
Foto: www.shophobby.dk
Ståltråd
Foto: www.shophobby.dk
Bær
Foto: www.shophobby.dk
Kogler
Foto: www.shophobby.dk

Her får du "opskriften" på en helt unik juledekoration!

En personlig juledekoration

admin / 7 september 2018

Juledekorationen er decembers omdrejningspunkt. Hver dag tæller lyset ned til juleaftensdag sammen med os, mens vi hygger os sammen med dem, vi holder af. Her får du en guide til at lave din helt egen juledekoration. 

Juledekoration
Foto: Privat

Ingredienser

  • Skål, tallerken, træstub, fad eller lign.
  • Ler
  • Ståltråd
  • Gran, hvilken som helst sort, jeg brugte Nobilis
  • Røde bær, evt. fra en Kristtjørn
  • Grankogler
  • Blade, ranker, grene, mos og hvad du ellers lige finder på din vej
  • Evt. pynt fra julekassen - glimmer, små nisser, bjælder, silkebånd, hele kanelstænger eller lign.

Tilberedelse

Find pynten til din dekoration

Dette klares bedst med en tur i skoven! Du vil blive overrasket over hvor mange skatte der er tilbage i skovbunden. Tag hele familien under armen og tag på eventyr efter det mest eventyrlige ukrudt!
Glem ikke grannet! Der findes uendeligt mange gransorter, Nobilis gran omtales ofte som den dyreste og fineste gransort, men der er mange at vælge imellem, og det er en personlig sag hvilken man synes er mest passende til en juledekoration. Det, der gør Nobilis velegnet til juledekorationen i mine øjne, er at den er fyldig og har smukke sølv- og blågrønne nuancer, hvilket gør at den ser nærmest frost-agtig ud. Grannålene sidder flot rundt på grenene, modsat en Nordmannsgran, der er flad og har blødere nåle, samt en dybere grøn farve, hvilket gør den ideel til en adventskrans og som juletræ!

Godt tip: Hvis du finder våde grankogler kan du tørre dem i ovnen eller over et døgns tid, afhængigt at hvor våde de er. Det får dem til at åbne sig.

Lav fundamentet for din juledekoration

Her skal du skære en skive af din lerklump. Dette er fundamentet for din dekoration, som skal holde al din pynt. Sørg derfor for, at din klump er tyk nok til at der er plads til at stikke gran og andre ting ned i. Husk at leret gerne skal dækkes helt af pynt. Hvis du vil have hele fadet dækket af dekorationen, skærer du blot dine lerklumper til, så de passer!

Sæt kalenderlyset i leret

Kalenderlyset er omdrejningspunktet for din juledekoration. Det skal ikke nødvendigvis stå i midten af leret, hvis du f.eks. har et aflangt fad du pynter på. Sørg blot for, at dit kalenderlys står stabilt plantet i leret.

Pynt!

Jeg plejer at starte med at få overblik over alle mine skattefund.

Jeg klipper mit gran i små stykker, så min dekoration bliver fyldig, uden at være klodset, hvilket lange grangrene hurtigt kan gøre den. I år havde jeg ikke noget mos at dække leret med, så jeg satte små stykker gran hele vejen rundt, og lod få steder være fri til kogler, som jeg bandt et stykke ståltråd omkring, da de ingen stilk havde.

Husk at lyset skal brænde helt ned til den 24. december, så det skal kunne ses, uden at der er fare for, at der går ild i noget af den tørre pynt!

Tilføj de smukke fund fra din skovtur, og lad din kreativitet slippe løs - det handler ikke nødvendigvis om at den skal være stilet med farvetema, så længe du synes den passer ind i din julestemning, er det alt, der betyder noget!

Held og lykke med din juledekoration og gran i håret herfra!

Luk menu