Halloween: fra billig til stilig

Dette indlæg er sponsoreret og indeholder affilierede links. 

Fem trin til en stilfuld halloween, der ikke forvandler dit hjem til en billig legetøjsbutik

Halloween er en smuk tid på året – efteråret er på sit højeste, og træerne emmer af gyldne, varme farver. Det er den sidste bid af farve vi får inden den lange vinter – som forhåbentlig bliver hvid. Inden da har vi dog tilegnet os den amerikanske festdag halloween – allehelgensaften. Det er en dag præget af uhygge, “slik eller ballade” og – lad os være ærlige – en masse skrammel under dække af “pynt”.
Man kan hurtigt forsvinde i billige orange plastik kopper, smagløse guirlander og vulgære kostumer. Vi giver dig her en guide til hvad du IKKE skal gøre – og hvordan du bedst kommer uden om den billige, klichéfyldte og barnlige halloween.

Læs videre for at få vores elegante indretningsideer til halloween!

1) Lad dig inspirere af naturen...

Bring kulden ind i varmen med klatreplanter, ranker og slyngplanter, gerne med orange, røde eller gule bær på og flerfarvede blade. Lad dem pryde din bordpynt ved at lade dem løbe hen ad bordet og sno sig om dekorative små hvide græskar. Fold en bordløber ud, gerne i gyldne, varme farver, så den matcher rankens bær eller blade. Brug flotte grene og smukt mos i din borddekoration, og lav smukke buketter af dunkle eller blege farver. 

2) Undgå at mutilere dine græskar...

Selvom det er i halloweens ånd at begå grusomheder, bør det ikke gå ud over dine dekorationer. Hold din indretning stilig med gennemførte dekorationer, der gør dit hjem til et indbydende sted at være, uden at gå på kompromis med ‘uhyggen’. Græskarret er indbegrebet af halloween. Det er det evige særpræg der indikerer, at efteråret er på sit højeste. Lad dig dog ikke begrænse til det klassiske store orange monstrum, men bliv inspireret af de mange små former for græskar, som kan erhverves i samtlige supermarkeder. De tilføjer en sans af natur og frugtbarhed i dit hjem, og er en smuk betoning i din indretning. 
Hold igen med at skære trekanter i dine græskar. Brug i stedet din kreativitet, hvor den gør bedre nytte – sørg for helheden med et farvetema og en gennemgående følelse af uhygge – gør noget ud af alle de rum, dine gæster skal færdes i, men lad opholdsstuen være fokus – dette skaber et helt naturligt centrum for festen. Hvis du nyder at give dig i kast med at skære dine græskar ud, så vær kreativ og lav geometriske mønstre frem for ansigter, som sjældent bliver så uhyggelige, som man gerne vil have, men i stedet ligner noget dit barn har haft med hjem fra børnehaven. Lav for eksempel huller i dine græskar eller lad dem være hele, men spraymal dem i dit valgte farvetema, skriv citater på dem med sirlige bogstaver eller spraymal dem først – igen, hold dig til dit farvetema, for eksempel er mat sort eller hvidt altid stilfuldt og passer ind i ethvert hjem. Du kan også male dem guld, sølv eller dybt bordeaux røde.  Når de er tørre kan du skære mønstre eller ansigter i dem – dette giver dem et helt andet look, da de vil lyse orange indefra med meget mere kraft, især bag en hvid eller sort skal. 

Guld bakke til dekoration og drinks

Denne guld bakke er både simpel of ekstravagant. Den kan bære alt fra lys til snacks og vil uden tvivl kunne bruges til enhver lejlighed. har du et guld tema til halloween kan du ikke komme uden om denne smukke bakke.
Klik på billedet for at købe den fra Dubuy.dk.

Et nøgent træ der minder om vinterens komme

Som kontrast til de grønne grantræer med sne vi pynter op med til jul, fandt vi dette meget rustikke og efterårsegnede træ. Det passer perfekt til din pynt, da det bringer natur ind i stuen. Det kan desuden fungere som pynt året rundt, fordi det er stilrent og simpelt.
Klik på billedet for at købe diette smukke træ fra House Doctor.

Halloween

Tænk kvalitet frem for kvantitet, og husk nu, det behøver ikke at være grimt for at være uhyggeligt.

3) Begrav dit hjem i smukt stearinlys...

Stearinlys fås i uendeligt mange former og størrelser, ganske som græskarrene. De tilfører dit hjem en helt særlig stemning, som ikke kan skabes med elektrisk lys. Det er som en tidsrejse tilbage til dengang man satte sin lid til flammens gnist for at overleve de lange vintre. Stearinlys er en unik dekoration, der båder skaber hygge og uhygge. Derfor er den oplagt til allehelgensaften, der er en helt speciel blanding af begge. Den sofistikerede dekoration med stearinlys, behøver heller ikke være kedelig eller almindelig. Lav dine egne lysestager med tomme vinflasker, som du drypper lys ned ad og derefter sætter lange lys i. Det ligner noget fra et alter, som er helt i stil med allehelgensaften. Er du mere til fyrfads- eller bloklys, kan du bruge glatte glas, som du beklæder med sort blonde, der minder om et spindelvæv. Sæt evt. orange bloklys i, det giver et flot farvespil.

Smuk lysestage med antikt look fra Bjørn Wiinblad

Pryd din opholdsstue med denne smukke lysestage, som altid passer ind i dit hjem, om det er pyntet eller dagligdag, så vil denne lysestage skabe sofistikeret hygge i dit hjem.
Klik på billedet for at købe denne smukke lysestage.

Smukke bedelys i dyb rød

Lad dine lys dryppe blod med disse smukke røde bedelys fra Egesgaves Brugskunst. De passer både til hverdag og fest - og får du ikke brugt dem alle, er de helt perfekte til jul.
Klik på billedet for at købe disse smukke lys.

Den dystre stemning kræver en indsats - det er helt op til dig, hvor mange penge og hvor meget tid du investerer, men lad være med at gøre noget halvt. Selvom du kun har tre stemningsgenstande, er det helt fint, så længe de tre genstande er gennemførte. Gennemført er nøgleordet for god indretning.

4) Hold det stilrent...

Lad os være ærlige; alle de farver har intet med uhygge at gøre. Det minder mere om en børnefødselsdag end årets største aften for uhygge. De lilla, slimgrønne og orange farver er en kombination der giver en stemning af fest frem for fare. Det er dog imidlertid ikke så meget ideen om mange farver, der er problemet, men deres nuance. Lad den plastikagtige lilla og grønne farve ligge på hylden, og brug nuancer der findes i naturen.
Erstat de spraglede farver med sort, hvid og hold dig til en primær temafarve. Det sorte og hvide giver temafarven ekstra dybde og volumen, fordi de giver den lov til at skinne.  Vælg din temafarve med omhu, og bevar én nuance hele vejen igennem. Om det er den dybe og mørke version eller en sygelig, afbleget pastelgrøn, bør du være konsistent med din temafarve for at holde stilen. Der er ikke noget mere kikset end en dybt mørkerød lilje, der står ved siden af en mat, blegrød plastikskål. Det er alt andet end sofistikeret, men derimod en påmindelse om, at budgettet ikke rakte længere – og hvad vi for alt i verden vil undgå, er et billigt, brugt look, der afspejler mangel på indsats og investering. Den dystre stemning kræver en indsats – det er helt op til dig, hvor mange penge og hvor meget tid du investerer, men lad være med at gøre noget halvt. Selvom du kun har tre stemningsgenstande, er det helt fint, så længe de tre genstande er gennemførte. Gennemført er nøgleordet for god indretning.
Den orange farve er given, fordi den er græskarrets karakteristika, men det betyder ikke, at din temafarve derfor afgjort er orange. Er du slet ikke til den orange farve, så spraymal dine græskar guld, dette kan du også gøre med grene, slyngplanter og blade. Det ser ikke falsk ud, når det er ægte planter under den gyldne overflade, men ligner derimod noget fra en anden verden. 

For at opsummere, bør dit farvetema holde sig til sort, hvidt og én farve, som kan give lidt liv og spil i dine dekorationer, og vælg for alt i verden en nuance, der findes i naturen på denne årstid. Prøv at holde dig til den samme nuance, for ikke at klistre en mat, afbleget rød sammen med en luksuriøs dybt vinrød. Det afspejler et billigt look og en tilbudsjagt i Bilka. Tænk kvalitet frem for kvantitet, og husk nu, det behøver ikke at være grimt for at være uhyggeligt.

Vidunderligt glasskrin til en elegant halloween

Dette glasskrin med metalkant er perfekt til din halloweendekoration, da det minder om en åben kiste, og er et gammelt design. Det kan indeholde alt fra lys til mos og ting fra skoven eller endda halloween lækkerier.
Klik på billedet for at købe dette smukke skrin fra Broste Cph.

Vase og lysestage i én...

Denne pompøse vase kan også bruges som lysestage, og den matte sorte farve giver en dyster stemning. Den kan både bruges i din pyntning, men også til hverdag.
Klik på billedet for at købe denne smukke vase fra Finnsdottir.

5) Undgå at plyndre legetøjsbutikken...

Det kan være svært at finde halloween dekorationer i butikkerne, som rent faktisk giver et autentisk look, og ikke ligner noget fra børnenes legetøjskasse. Tag i stedet et smut forbi antikvitetsbutikken eller genbrug, hvor du finder en masse smukke genstande, ofte til billige priser. One man’s trash is another man’s treasure, som man siger. Kig især efter vintage genstande, for eksempel spejle med patina. En sort fjerboa kan du bruge til at lave en dørkrans, alt du skal bruge er en simpel halmkrans, den sorte fjerboa vikler du rundt om og sætter fast med tegnestifter. Du kan tilføje blade, grene eller ranker, som stritter og giver et vildt udseende, ligesom et fugleskræmsel – tilføj også tørrede bær eller små krager. Men undgå udklip af pap, det kommer hurtigt til at se billigt ud. Til bordpynten kan du også bruge grene, hvor du sætter krager på. Du kan evt. male grenen hvid, guld eller sort, alt efter dit farvetema. 
Kraniet er en klassiker når det gælder uhygge, men det kan hurtigt komme til at se billigt og legetøjsagtigt ud. Find et, som er realistisk og hvis du er kreativ, kan du pynte det med rhinsten for et elegant look. Husk, at kraniet ikke behøver at være fra et menneske, for at skabe en uhyggelig stemning. Du kan også købe et der ligner det er lavet af kviksølv eller et, du vil male. Det samme gælder for græskar. Du kan sagtens finde nogle fine nogen, som ikke ligner legetøj. 

Som sagt, vær ikke bange for at bruge farver, men hav naturen og årstiden i mente. Vælg dine ornamenter med omhu og sørg for at holde den røde tråd i din dekorative indretning. På denne måde sikrer du, at din halloween bliver lige så glamourøs som den er farefuld. 

Smukt fad med spejl i antikt look

Lad dette spejl skinne under drinksglas, vaser eller lys. Stil evt. dine hjemmelavede vinlysestager med dryppet stearin på. Det kan bruges året rundt, men er en smuk tilføjelse til en sofistikeret halloween.
Klik på billedet for at købe fadet hos Egesgaves Brugskunst.

Røde juledråber er ikke kun til jul...

Pift din bordpynt op og tag hul på lidt af julepynten med disse dybt røde dråber af fattigmandssølv. Endnu en antikt lignende brugsgenstand med masser af sjæl, der er perfekt til en stilig halloween.
Klik på billedet for at købe denne juledråbe fra Egesgaves Brugskunst.

Luk menu