Hjemmelavet kartoffelsalat til grillmaden

Dette indlæg er sponsoreret og indeholder affilierede links. 

Når solen står højt på himlen og lune sommeraftener omfavner os er der intet bedre end at tænde for grillen. Godt kød kræver kvalitetstilbehør, og en frisk grøn salat med kartoffelsalat ved siden af er ikke til at slå.

Kartoffelsalat kan være fedtet, sød og kedelig med hårde kartofler, der ikke smager af noget, når du køber den i butikken. Selv kartoffelsalat fra delikatesser er du aldrig sikker på, smager af noget. Derfor skal du lave den selv. Det er nemt. Mindre krævende end at lave skålen med salat. Og det siger vist nok.

Det er en fryd at sætte mad på bordet, man har lavet fra bunden, og du har ikke brug for mere end 6 ingredienser, – der selvfølgelig er budgetvenlige! Det bedste af det hele? Når du laver den selv, ved du præcis hvad der er i. Der er ingen bedre følelse. 

Kartoffelsalat opskrift

Denne kartoffelsalatopskrift har jeg selv samlet fra andre opskrifter rundt omkring på nettet. Mange mener, at dijonsennep bør erstatte den søde franske sennep, men det er en smagssag. Jeg kan bedst lide, at der er lidt sødt til at dulme det stærke fra senneppen og det syrlige fra creme fraichen. 

Jeg lavede denne kartoffelsalat til lækre grillede gourmet pølser fra slagteren med en dejlig karryketchup ved siden af, der tilføjede lidt varme til smagsløgene. 

Her er til en lille portion til to personer. Hvis du skal lave til 4 personer vil jeg anbefale at du enten fordobler eller ganger med 1,5, så der bruges 1500 g. små kartofler. 

Foto: privat

Ingredienser

  • 500 g små kartofler
  • 2 dl creme fraiche (jo federe, jo mere smag)
  • 2 spsk Hellmans Mayonnaise
  • 1 tsk sød fransk sennep
  • Godt med purløg, jeg brugte ca et halvt bundt
  • Smag til med salt og friskkværnet peber

Tilsæt evt.

  • Evt. 1 tsk sukker
  • Evt. hakket kruspersille
  • Evt. brøndkarse til pynt
  • Evt. karse

Tilberedelse

Skyl de små kartofler under vandhanen. Behold skrællen på hvis muligt. Skær dem over i halve, afhængigt af størrelsen. Nogle skal måske skæres i kvarte.

Kom kartoflerne i en gryde med rigeligt koldt vand og salt. Kog kartoflerne i 15-20 min afhængigt af, om det er nye kartofler og deres størrelse. Tjek dem med en urtekniv. Hvis de ikke er hårde i midten og let glider af kniven, når du stikker i dem, er de færdige. Pas på, at de ikke bliver for bløde, så de ikke kan skæres i tern.

Når kartoflerne er færdige hælder du koldt vand over dem, og lader dem køle helt af. Imens de køler af, blander du dressingen.

Kom cremefraiche, mayonnaise, fransk sennep og evt. sukker i en skål og rør det sammen. Tilsæt urter og smag til med salt og peber. Lad dressingen stå og trække smag, mens du skærer kartoflerne ud.

Skær de kolde kartofler i små tern. Som regel skærer jeg dem over på langs og på midten. Hvis kartoflen er lidt stor, kan det betale sig at skære den over to gange på tværs.

Hæld kartoflerne op i en skål og hæld dressingen ud over dem mens du nænsomt blander. Pas på ikke at ødelægge kartoflerne.

Velbekomme! Her har du din helt egen hjemmelavede kartoffelsalat.

Luk menu