Kransekager

Dette indlæg er sponsoreret og indeholder affilierede links. 

Kransekage

Nytåret er over os og der er næsten ikke noget mere traditionsrigt end et stykke kransekage når klokken slår 00:00.

De kan være noget så dyre, tørre og kedelige når du køber dem i butikken, og når du først ved hvad de består af, gør det ondt at give så mange penge for så lidt. Nok er marcipan en dyr ingrediens, men når du har smagt den hjemmelavede variant er der intet der kan måle sig.

Det er nemt, og så kræver denne opskrift på kransekager kun 5 ingredienser! 

Kransekage opskrift

Disse kransekagestykker er en opskrift som har gået i arv fra min mormor, og den har vi som tradition altid bagt til nytår. Vi har aldrig brugt glasur eller stablet dem, men derimod glædet os over at de var nemme at få fat i og havde et dejligt knæk af chokolade og sprøde hasselnødder. 

Hvor mange der bliver afhænger af størrelsen, og dermed bagetiden. Hold godt øje med dem i ovnen, for de får hurtigt for meget, afhængigt af din ovn. Lad dig ikke skræmme af at de er bløde når du tager dem ud, for de bliver faste når de er kølet af. 

Foto: privat

Ingredienser

  • 500 g marcipan
  • 2-3 æggehvider (afhængigt af om du vil sprøjte dem ud med sprøjtepose)
  • 125 g sukker
  • ca. 100 g. hakkede hasselnødder
  • 200-300 g mørk chokolade

Når du skal lave dine kransekager, bliver de altid flottest når de sprøjtes med en kransekagetyl fra Odense Marcipan. Køb kransekagetyllen på kforkage.dk ved at klikke på billedet. 

Kransekagemassen er sej og svær at sprøjte ud, derfor har du brug for ordentlige og stærke sprøjteposer som dem fra FunCakes, som du kan købe hos kforkage.dk.

Tilberedelse

Skær eller riv marcipanen fra hinanden i små stykker i en skål. Tilsæt en æggehvide ad gangen og pisk med elpisker eller brug en køkkenmaskine med beater eller K-spade. Tilsæt sukker og æggehvide på skift til du har en samlet masse. Dette kan godt være hårdt og tage noget tid, alt efter din marcipan.

Tænd din ovn på 200°C.

Put dejen i en sprøjtepose eller rul den til en lang pølse i den ønskede tykkelse. Skær den ud i små stykker. Hak hasselnødderne og kom dem ovenpå.

Sæt kransekagerne i den forvarmede ovn i 10-15 min, mens du hele tiden holder øje med dem. Bagetiden afhænger meget af din ovn samt størrelse på kransekagerne.

Når de er færdige lader du dem køle helt af. Når de er ved at være det tempererer du din chokolade og dypper kransekagestykkerne i den.

Således! Her har du dine helt egne, hjemmelavede kransekagestykker til nytår. Velbekomme!

Luk menu