Lagkage med frisk frugt og bær

Dette indlæg er sponsoreret og indeholder affilierede links. 

Det er bærsæson, frugtsæson… ja, det er faktisk bare sæson for friske råvarer! Og hvad bedre, end en lækker lagkage spækket med sødt, syrligt og cremet kagecreme mellem luftige lagkagebunde? 

Jeg har altid været lidt skeptisk overfor lagkagebunde, da de ofte har været skrøbelige og porøse, og jeg har hørt mange skrækhistorier om, at man skal piske dejen helt rigtigt for at det ikke går galt, og de hæver jævnt, men nu tog jeg endelig mod til mig og sikke et resultat! Jeg bagte denne lagkage til min fars fødselsdag, og der var smil hele vejen rundt om bordet. Det er værd at nævne, at det var en indskydelse i sidste øjeblik, så den blev smidt sammen på små to timer! 

Det er slut med at købe tørre, porøse lagkagebunde i supermarkedet, det er meget lækrere at lave dem selv! 

Lagkage opskrift

Denne lagkageopskrift indeholder bær, frugt, hakket chokolade, kagecreme og lagkagebunde, men du kan putte lige præcis det fyld i, som du har lyst til! Jeg gik amok med banan, æble, kiwi, jordbær, hindbær, brombær, blåbær og blommer, men det er ikke for alle, og du kan sagtens lave en ren bananlagkage, evt. suppleret med jordbær for lidt syrligt til det søde. 

Lagkagebundeopskriften er ret simpel og basic, så den kan du nemt smide sammen. 

Foto: privat

Ingredienser

Lagekagebunde:

  • 4 æg
  • 150g sukker (1,75 dl)
  • 150 g hvedemel (2,5 dl)
  • 1,5 tsk bagepulver

Kagecreme:

  • 5 dl piskefløde
  • 2 vaniljestænger
  • 1 dl sødmælk
  • 4 spsk sukker
  • 4 æggeblommer
  • 4 tsk maizena

Fyld:

  • Jordbær
  • Bananer
  • Blåbær
  • Hindbær
  • Brombær
  • Blommer
  • Kiwier
  • 200 g hakket mørk chokolade

Evt. glasur:

  • 100 g flormelis
  • 25 g usødet kakaopulver
  • 2-3 spsk vand

Tilberedelse

Lagekagebunde:

Æg og sukker piskes til en æggesnaps, pisk i nogle minutter, til den bliver helt hvid og luftig.

Bland mel og bagepulver i en skål og sigt det i æggesnapsen, mens du forsigtigt vender dejen sammen med en dejskraber.
Smør en springform på ca. 24 cm og hæld dejen i. Lav en lille fordybning på midten ved at skrabe dejen ud til siderne, så hæver den mere ensartet i ovnen.

Bag ved 180 grader alm. ovn ca. 30 min. Imens laves vaniljecremen. Når kagen er færdig skal den afkøle helt før du skærer den ud i tre bunde.

Vaniljecreme:

Varm forsigtigt 2 dl fløde og mælken i en tykbundet gryde.

Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn, vaniljestænger og sukker til flødeblandingen. Bring det i kog under omrøring.

Pisk æggeblommer og majsstivelse sammen med en håndmixer i ca. 2 min. Tilsæt den varme fløde under piskning, og kom derefter hele blandingen tilbage i gryden og varm det op under omrøring i 10 sekunder til det kun lige når kogepunktet. Vær meget opmærksom på, at massen ikke koagulerer, så pisk konstant og vær forsigtig med varmen.

Når massen er kogt op, tager du den af varmen med det samme og fisker vaniljestangen op, mens du pisker videre til du har en tyk, cremet masse.

Stil flødeblandingen tildækket i køleskabet til den er helt kold.

Når den er kold, pisker du resten af fløden til en let skum og vender den forsigtigt i vaniljecremen. Pisk den evt. op inden brug og hæld den i en sprøjtepose med en stor tyl, og sprøjt toppe på lagkagebundende, spiraler eller fordel med en vinklet spartel.

Fyld:

Skyl bær og frugter og skær dem i skiver eller tern afhængigt af ønske. 

Hak den mørke chokolade groft og  fordel på vaniljecremen på hver bund. læg derefter skiver af frugt på og drys med bær. Gentag med næste lag.

Lav glasuren ved at røre flormelis, kakao og vand sammen og fordel med en ske oven på kagen. Drys med finthakket chokolade for et mere rustikt look og pynt med friske bær.

Et voilà! En hjemmelavet, lækker lagkage der med garanti får mundvandet til at løbe! Velbekomme.

Luk menu