Moussekage med mirror glaze

Dette indlæg er sponsoreret og indeholder affilierede links. 

Vores moussekage er inspireret af havet og inkluderer alle de fornemme opskrifter som ofte indgår i mesterværker i Den Store Bagedyst. Mousse, husblas, den perfekte chokoladekage, gelé og ikke at forglemme den famøse mirror glaze. Den er spejlblank og fuldstændig betagende. Det kræver lidt teknik, men har du styr på opskriften, så har du også styr på din glaze. Hav i baghovedet at dette er en mesterværkskage, og derfor kræver den også en indsats. Det er ikke en kage du sætter sammen på en eftermiddag, men den er til gengæld besværet værd. Vi guider dig trygt og sikkert igennem og sørger for at du kommer godt i mål. 

Til denne opskrift får du brug for følgende bageudstyr fra Hellebergs:

3cm halvkugle silikoneform
7cm halvkugle silikoneform
10 cm Kagefolie

Klik på billederne for at købe produkterne på Hellebergskager.dk!

Mousse kage med mirror glaze á la Den Store Bagedyst

admin / 7 september 2018

Vores moussekage med mirror glaze er inspireret af havet og består af en chokoladekagebund, en blå skovbærmousse, cremet sandfarvet saltkaramelmousse og gyldne havtorngelé bomber, alt sammen overtrukket med en trefarvet glaze, der afspejler havets hvirvler. Her får du en opskrift som er overdådig og garanteret til at imponere. 

Ingredienser

Chokoladekagen: 

  • 3 dl hvedemel
  • 1 dl usødet kakaopulver
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk havsalt
  • 1 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk vaniljeekstrakt
  • 2 dl smør ved stuetemperatur
  • 4 dl sukker
  • 4 æg

Havtorngelé: 

  • 200 g havtorn fra frost
  • 100 g lys rørssukker
  • 2 dl vand
  • 3 blade husblas

Skovbærmousse: 

  • 4 blade husblas
  • 1 vaniljestang - alternativt 1 spsk vaniljesukker
  • 4 spsk lys rørsukker
  • 400g bærsymfoni fra frost
  • 1 økologisk citron - saft og skal
  • 4 dl piskefløde
  • Lidt blå pastafarve

Saltkaramelmousse:

  • 100 g sukker
  • 50 g smør
  • 2 dl piskefløde
  • 1/2 tsk havsalt - efter smag
  • 3 blade husblas
  • 4 dl piskefløde

Mirror glaze

  • 300 g sukker
  • 200 g glukosesirup
  • 180 g vand
  • 10 blade husblas
  • 200 g kondenseret mælk
  • 300 g hvid chokolade
  • Pastafarver i blå og grøn
Klik på billedet for at købe produktet fra Hellebergskager.dk
Klik på billedet for at købe produktet fra Hellebergskager.dk
Klik på billedet for at købe produktet fra Hellebergskager.dk

Tilberedelse

Lav kagen

Chokoladekagen laves først, så den kan køle af. Den er rig med en tæt krumme og hurtig at bikse sammen. Opskriften er beregnet til en 22cm kageform, men jeg brugte en 26cm, da jeg ikke havde andet og ikke havde noget imod at kagen blev lidt lavere - som en lagkagebund. Bemærk at opskriften er til en kage der er beregnet til at blive delt i to til en lagkage.

Forvarm ovnen til 175 grader. Læg bagepapir i bunden af formen og smør siderne.
1) Bland de tørre ingredienser i en skål og pisk dem sammen.
2) Mål de våde ingredienser af i en separat skål og sæt til side.
3) Pisk sukker og smør sammen ved laveste hastighed i 3-5 minutter indtil blandingen begynder at hænge ved siderne af skålen.

4) Tilsæt æggene til smørblandingen ét ad gangen og skrab siderne af skålen efter hvert æg.
5) Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med de våde á 4 omgange ved laveste hastighed. Start og slut med de tørre ingredienser. Gør dette hurtigt - dejen må ikke overarbejdes. Det bør tage omkring 45 sekunder at fuldføre dette skridt.

6) Skrab siderne af skålen og sørg for at alle ingredienserne er rørt ud - også i bunden. Pisk ved middel hastighed 15-20 sekunder for at give dejen struktur.
7) Hæld dejen i formen og bag 22-25 minutter.
Lad dejen køle af.

Lav havtorngelé bomberne

Herefter laver du de små bomber som fryses til halvkugler i en silikoneform til de er faste.

1) Husblassen lægges i blød i en stor skål med koldt vand i 20 minutter.

2) Havtorn, sukker og vand koges sammen i en gryde til havtornene brister - de kan evt mases med en ske. Si saften fra bærblandingen i et litermål. Der skal være 2,5 dl saft - spæd evt. til med vand.

3) Den udblødte husblas smeltes direkte i den varme saft. Lad den nu køle af - lad den ikke blive fast. Hæld den i silikoneformen og sæt dem i fryseren til de er faste. Det tager 1-1,5 time.
Når geléerne har sat sig er de klar til at blive lagt i skovbærmoussebomberne, som du laver mens geléerne sætter sig.

Lav skovbærmoussen

Skovbærmoussen skal fryses som store moussebomber i en silikoneform, men gelébomberne skal lægges inden i, så de skal være faste før du sætter moussebomberne på frost.

1) Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i 20 minutter.

2) Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud - mas dem sammen med sukkeret. Kog vaniljesukker, bær, fintrevet citronskal og citronsaft i ca. 10 minutter.

3) Si lagen så du har bærsaften tilbage. Rør husblassen direkte i den varme saft og lad det køle til det er lunt.

4) Pisk fløden til en let skum og vend den forsigtigt i den lune bærsaft over 3 omgange. Tilsæt lidt blå pastafarve - det farver meget, så vær sparsom. Ved brug af blå frugtfarve skal der tilsættes en del og det kan ændre konsistensen, så pastafarve er at foretrække.

5) Hæld moussen i silikoneformen og læg en lille gelébombe i hver moussebombe, så den lige er dækket af mousse. Stil på frost til de er helt faste og glatte, minimum 2 timer afhængigt af din fryser. Lad dem evt. fryse natten over.

Lav saltkaramelmoussen

Saltkaramelmoussen skal dække skovbærmoussebomberne og have en glat overflade til kagen skal dækkes med glaze. Beregn at lade den fryse natten over.

1) Udblød husblas i en stor skål koldt vand i 20 minutter.

2) Smelt sukker i en gryde ved middel varme uden omrøring. Det skal have en dyb brun farve. Tilsæt smør og rør det hurtigt sammen - det vil bruse, men rør godt så det ikke brænder på. Rør fløden i karamellen - sukkeret vil stivne, men bliv ved med at røre til det er smeltet ud i fløden igen. Lad karamellen tykne under omrøring stadig ved middel varme Karamellen er klar, når spatelen trækker spor efter sig.
Tilføj havsalt efter smag - men vær forsigtig! Hellere for lidt end for meget, og det kan tage tid at røre ud, så vær tålmodig med smagen.

3) Tag gryden af blusset og tilføj husblassen i karamellen.

4) Pisk fløden til let skum og rør lidt af den i karamellen for at temperere husblassen - karamellen hældes herefter direkte i fløden og vendes hurtigt men forsigtigt sammen.

5) Lad saltkaramelmoussen stå indtil samling af kagen. - Den må ikke sætte sig før den er i formen, så stil den ikke på køl!

Samling af kagen

Læg en ring af 10 cm kagefolie i kageformen med kagen.
Læg nu moussebomberne i efter design og hæld saltkaramelmoussen over, den dækker bomberne helt og har en glat overflade.
Lad fryse natten over.

Lav din glaze

Glazen skal være en bestemt temperatur inden den hældes over kagen, så sørg for at kagen er klar og overfladen på kagen er hård og glat før påføring.

1) Udblød husblas i en stor skål koldt vand i 20 minutter.

2) Hak den hvide chokolade fint og ensartet. Hæld den i en høj kande eller et litermål.

3) Sukker, glukosesirup og vand koges op i en kasserolle. Tilsæt kondenseret mælk så snart det har kogt. Vrid husblassen for vand og tilsæt den til den varme masse.

4) Den varme masse hældes over den hakkede chokolade. Blend massen med en stavblender. Undgå luftbobler ved at sætte den skråt ned i kanden og undgå at løfte den op af glazen undervejs. Fjern eventuelle luftbobler med en dejskraber.

5) Fordel glazen i tre skåle - to af dem tilsættes henholdsvis blå og grøn pastafarve, den sidste bevares hvid. Tildæk straks skålene med husholdningsfilm, der skal ligge på overfladen af glazen for at undgå kondens og skind.

6) Hold nu godt øje med temperaturen på de forskellige glazes - de skal køle ned til 35 grader - det tager 1-1,5 time. Når glazen er ved at nå de 35 grader stiller du den dybfrosne kage klar på en mindre kageform, så glazen frit kan løbe ned ad siderne og du kan skrabe den nederste kant inden du skal flytte den over på et kagefad.

7) Når de forskellige glazes er klar fjernes overskydende luftbobler med en dejskraber.

8) Bland de tre forskellige farver ved at hælde en smule af hver på skift i en skål. Farverne skal lægge sig i ringe uden om hinanden.
Så snart dette er gjort hældes glazen ud over kagen. Den må ikke stå bare et par minutter, for så dannes der skind, som vil ødelægge det flotte finish.

Servér

Jeg lavede glazen lige inden jeg tog afsted mod Klitmøller i Nordjylland - en 4 timers tur fra Odense med ærinder undervejs i 31 graders varme. Heldigvis havde bilen aircondition, og kagen var bundfrossen da jeg tog afsted - men den holdt fantastisk flot, og billederne er fra jeg serverede den om aftenen - godt 7 timer efter den blev glazet. Den kom selvfølgelig i køleskab så snart vi ankom, men den havde et lige så smukt skin som da jeg lavede den.

Luk menu