Nybagte boller og varm kakao – en rigtig vinterdag

Dette indlæg er sponsoreret og indeholder affilierede links. 

På en kold og regnfuld efterårsdag er der ikke noget bedre end nybagte boller og varm kakao.
Især hvis man har været ude at cykle og er blevet helt gennemblødt, er det simpelthen så hyggeligt at tænde op i pejsen, spise nybagt boller og drikke varm kakao, mens regnen stadigvæk pisker ned udenfor. 
Her giver vi en helt klassisk opskrift på hvide bolle samt en opskrift på varm kakao med skumfiduser. 

Perfekt på en rigtig efterårsdag! 

Foto: Alisa Anton

Klassiske hvide boller

På en våd og kold efterårsdag er nybagte hvide boller det eneste rigtige! Der findes helt sikkert opskrifter på sundere boller, men de hvide er enkle og super lækre, og nogle gange skal man ikke gå så højt op i sundhed og fuldkorn. 

Denne her opskrift er helt klassisk og meget nem til tilgå. 
Bollerne er bedst, når de er helt nybagte og der har spredt sig en hyggelig duft i hele huset. 

Foto: privat

Ingredienser

  • 50 g. gær
  • 100 g. margarine
  • 3 dl. mælk
  • 60 g. sukker
  • 1 æg

Tilberedelse

Margarinen smeltes og mælken bruges til at nedkøle margarinen til ‘lillefingervarm’, inden det hældes over et smuldret gær.

Tilsæt æg og sukker. Melet tilsættes lidt efter lidt til dejen. Dejen skal slippe let, men må stadig gerne være lidt klistret.

Dejen sættes til hævning i skålen i en times tid.

Derefter formes bollerne og sættes til efterhævning i ca. 15 min.

Imens varmes ovnen op til 200 grader varmluft.

Når bollerne er færdighævet pensles de med æg eller mæk og bages ca. 8-10 minutter ved 200 grader.

Husk at holde øje, da bagetiden afhænge af ovnen og størrelsen på bollerne.


Servér bollerne i flotte brødkurve:

Foto: dubuy.dk
Foto: dubuy.dk
Foto: dubuy.dk

Varm kakao med skumfiduser

Sammen med nybagte boller hører varm kakao!
Der findes et hav af opskrifter på varm kakao, og det gælder om at finde lige præcis den, man bedst kan lide. 
Denne opskrift er utrolig enkel og smager super lækkert. Kanelen og kardemommen spiller rigtig godt op imod de søde skumfiduser, så smagen bliver helt perfekt. 

Foto: rawpixel

Ingredienser

  • 8 dl. mælk
  • 200 g. mørk chokolade
  • 1 tsk. strøget stødt kanel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 30 skumfiduser (gerne mini skumfiduser)

Tilberedelse

Hak chokoladen og varm den op i en gryde sammen med kanel, kardemomme og mælken. Når chokoladen er smeltet, og mælken næsten koger, er den klar.

Server chokoladen i kopper eller glas og top med skumfiduser. 

Servér din varme kakao i lækre og farverige kopper:

Foto: dubuy.dk
Foto: dubuy.dk
Foto: dubuy.dk
Luk menu